E-mail: info@iqtel.gr

12 λόγοι για ip τηλεφωνία σε επιχείρηση

 12 ισχυρά επιχειρηματικά οφέλη του VoIP (μην το χάσετε)

Τα οφέλη του VoIP έναντι των παραδοσιακών τηλεφωνικών συστημάτων είναι εκτεταμένα. Σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από την εφαρμογή αυτής της εξελιγμένης τεχνολογίας επικοινωνιών. Ως εκ τούτου, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του VoIP σε αυτήν τη σαφή, συνοπτική και εύχρηστη λίστα.

 

1. Χαμηλότερο κόστος

Η εξοικονόμηση κόστους είναι ένα από τα οφέλη του VoIP που σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να εκτιμήσει. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τόσες πολλές τηλεφωνικές γραμμές και το κόστος να αυξάνεται γρήγορα, ειδικά εάν η επιχείρησή σας πραγματοποιεί τακτικά κλήσεις υπεραστικών.
Με τα δεδομένα επικοινωνίας να τροποποιούνται σε πακέτα δεδομένων και να αποστέλλονται μέσω του δικτύου IP, εξαλείφεται το ζήτημα μιας ενιαίας τηλεφωνικής γραμμής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δύο μόνο καλούντες. Το δίκτυο IP θα μπορούσε να είναι μια άμεση σύνδεση IP με τον πάροχο υπηρεσιών τηλεφώνου σας ή απλά με την υπάρχουσα σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο (ή συνδυασμός και των δύο).

Οι παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές χρεώνουν συνήθως για κάθε λεπτό του χρόνου κλήσης ,όμως με VoIP το μόνο κόστος σας είναι οι μηνιαίες χρεώσεις σας από τον ISP σας. Στην πραγματικότητα, πολλοί πάροχοι προσφέρουν φθηνές ή ακόμη και δωρεάν κλήσεις προς, για παράδειγμα, τις γειτονικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Λογισμικό οικονομικά αποδοτικό

Ένα από τα πρόσθετα οφέλη κόστους του VoIP είναι το περιορισμένο κόστος που σχετίζεται με το υλικό και το λογισμικό που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος. Οι πάροχοι ποιότητας διασφαλίζουν ότι οι πελάτες τους έχουν πάντα το πιο ενημερωμένο λογισμικό και παρέχουν το τρέχον υλικό. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για επιχειρήσεις να αγοράσουν τα δικά τους τηλέφωνα και υποδομές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον εξοικονόμηση κόστους.

2. Απλοποιημένη διάσκεψη

Χωρίς την ανάγκη για αποκλειστικές τηλεφωνικές γραμμές, η διάσκεψη απλοποιείται σημαντικά. Τα παραδοσιακά τηλεφωνικά συστήματα επιτρέπουν τη διάσκεψη, αλλά θα καταλήξετε να πληρώνετε για μια επιπλέον υπηρεσία και να φιλοξενείτε πολλούς καλούντες κάθε φορά που χρειάζεστε τη διάσκεψη.

Με ένα συγκλίνον δίκτυο δεδομένων, αυτές οι λειτουργίες είναι συνήθως εγγενείς και το κόστος είναι ενσωματωμένο στην ήδη χαμηλότερη τιμή της υπηρεσίας VoIP για την οποία ήδη πληρώνετε.

Κάτι περισσότερο από απλώς φωνητικές κλήσεις

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του VoIP είναι ότι καθιστά τη διάσκεψη βίντεο πολύ πιο απλή .Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μεταφέρετε διάφορες μορφές πολυμέσων (εικόνες, βίντεο, κείμενο) κατά τη διάρκεια του τηλεφώνου σας ή των βιντεοκλήσεων με αποτέλεσμα να βελτιώσετε την ικανότητά σας να πραγματοποιείτε παρουσιάσεις ή να επιλύετε ζητήματα εν κινήσει.

 

3.  Παγκόσμια πρόσβαση

Περισσότεροι εργοδότες ανακαλύπτουν τα οφέλη του να εργάζεται το προσωπικό τους από το σπίτι κάτι τους βοηθά καθώς .έχουν μικρότερα λειτουργικά κόστη όπως μικρότερους χώρους γραφείων, μειωμένο κόστος κοινής ωφέλειας κ.λπ.

Αυτό που ανακαλύπτουν επίσης είναι τα οφέλη του VoIP που επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να τηλεμεταφέρονται τόσο αποτελεσματικά. Το VoIP επιτρέπει στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν από απόσταση τις υπηρεσίες φωνής, φαξ και δεδομένων του γραφείου σας μέσω του intranet σας.

Η τεχνολογία VoIP έχει γίνει εξαιρετικά φορητή, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν από τα οικιακά γραφεία και το εξωτερικό. Επιπλέον, ο αριθμός του υπαλλήλου σας τον ακολουθεί στο νέο γραφείο στο σπίτι τους όταν κάνουν την αλλαγή.

Κινητικότητα της υπηρεσίας σας

Ενώ η τηλεργασία θωρείται μάστιγα της εποχής, ένα από τα λιγότερο αναφερόμενα οφέλη του VoIP είναι ότι ολόκληρη η υπηρεσία είναι εξαιρετικά φορητή. Ενώ τα παραδοσιακά τηλεφωνικά συστήματα απαιτούν να εκχωρηθεί ένας μοναδικός αριθμός σε κάθε γραμμή και η μεταφορά αυτών των αριθμών μπορεί να είναι περίπλοκη, το VoIP είναι διαφορετικό. Σε περίπτωση που αλλάξετε γραφείο σας ή πρέπει να αλλάξετε τοποθεσία για οποιονδήποτε λόγο, το σύστημα VoIP σας μπορεί να μεταφερθεί εύκολα.

4. Καλύτερη χρήση του εύρους ζώνης

Ένα από τα ελάχιστα γνωστά οφέλη του VoIP είναι ότι κάνει πιο αποτελεσματική χρήση του υπάρχοντος εύρους ζώνης. Καθώς περίπου οι μισές φωνητικές συνομιλίες αποτελούνται από σιωπή, το VoIP συνεχίζει να γεμίζει αυτά τα κενά πληροφοριών με άλλα δεδομένα από άλλους καταναλωτές εύρους ζώνης για να κάνουν καλύτερη χρήση των πόρων σας.
Επιπλέον, το VoIP επιτρέπει τη συμπίεση και την εξάλειψη των απολύσεων ομιλίας για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

 

5. Εκτεταμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πολλές επιχειρήσεις δεν κατανοούν πλήρως όλα τα πλεονεκτήματα και τις πρόσθετες λειτουργίες που περιλαμβάνονται σε μια υπηρεσία VoIP. Τα συστήματα VoIP σας επιτρέπουν να συνδέσετε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών για να διατηρήσετε την παραγωγικότητα της επιχείρησής σας υψηλή.

Οι υπηρεσίες VoIP περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά  όπως η  αναγνώριση του καλούντος, εικονικούς αριθμούς, λίστες επαφών, φωνητικό ταχυδρομείο κ.λπ., αλλά αυτές οι δυνατότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πιο εξελιγμένους τρόπους για την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Για παράδειγμα, τα φωνητικά μηνύματα και τα μηνύματα μπορούν να προωθηθούν σε πολλούς συναδέλφους με ένα μόνο κλικ και οι μεταγραφές αυτόματου τηλεφωνητή σε κείμενο μπορούν να σταλούν απευθείας στα εισερχόμενά σας, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν ενώ εν κινήσει.

Πολλές δυνατότητες περιλαμβάνονται σε διάφορα πακέτα παρόχων και, λόγω της ευέλικτης φύσης της υπηρεσίας, οι προσαρμοσμένες υπηρεσίες VoIP μπορούν να σχεδιαστούν με βάση τις μοναδικές ανάγκες της επιχείρησής σας.

 

6. Ευελιξία δικτύου

Ένα από τα οφέλη του VoIP που θα απολαμβάνει η ομάδα πληροφορικής σας είναι ότι το υποκείμενο δίκτυο καθώς δεν χρειάζεται να αποτελεί μέρος μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι τα υπάρχοντα ethernet, SONET, ATM ή ακόμη και το WiFi σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεμέλιο για το δίκτυό σας.

Η ύπαρξη PSTN (παραδοσιακών) τηλεφωνικών δικτύων ουσιαστικά εξαλείφεται. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή ενός πιο τυποποιημένου συστήματος που υποστηρίζει μια ποικιλία τύπων επικοινωνίας, ενώ είναι πιο ανεκτικός σε σφάλματα και απαιτεί λιγότερη διαχείριση του εξοπλισμού.

 

7. Φαξ μέσω IP

Ένα από τα πρόσθετα οφέλη του VoIP είναι ότι οι περισσότεροι πάροχοι περιλαμβάνουν Fax μέσω IP ως μέρος της υπηρεσίας τους. Το φαξ μέσω IP δεν περιλαμβάνει παρά το υψηλό κόστος της τηλεομοιοτυπίας μεγάλων αποστάσεων, καθώς επίσης βελτιώνει τη συμβατότητα μεταξύ των μηχανημάτων και την αξιοπιστία της υπηρεσίας.Για άλλη μια φορά, οι πληροφορίες φαξ μεταδίδονται μέσω πακέτων δεδομένων που βελτιώνουν δραματικά την απόδοση. Στην πραγματικότητα, το VoIP δεν απαιτεί καν συσκευή φαξ για αποστολή ή λήψη φαξ.

 

8. Αποτελεσματικότερη επικοινωνία

Με το προσωπικό σας να εργάζεται από διάφορα σημεία εντός του γραφείου, του σπιτιού τους ή σε όλο τον κόσμο, η διατήρησή τους είναι κρίσιμη. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οφέλη του VoIP είναι ότι μπορείτε να έχετε ένα μόνο κουδούνισμα κλήσης στο γραφείο σας για τα πρώτα κουδουνίσματα και, στη συνέχεια, στο κινητό σας τηλέφωνο, το tablet ή τον φορητό υπολογιστή σας, εάν η κλήση δεν απαντηθεί. Με αυτόν τον τρόπο απαντώνται επείγουσες κλήσεις πιο συχνά και αφιερώνεται λιγότερος χρόνος για τον έλεγχο τηλεφωνητή ή αντίστοιχου σε άλλες πλατφόρμες.

9. Αξιόπιστα

Μία από τις πιο κοινές (και ανακριβείς) αντιρρήσεις στο VoIP είναι ότι εάν μια επιχείρηση βρεθεί χωρίς Διαδίκτυο για οποιονδήποτε λόγο, θα ήταν και χωρίς τηλέφωνο. Ένα από τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας VoIP είναι ότι σε περίπτωση που ένα τηλέφωνο γραφείου πέσει λόγω έλλειψης δικτύου, οι κλήσεις μπορούν πάντα να προωθούνται σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα καιρικά ζητήματα και οι διακοπές ρεύματος δεν αποτελούν τόσο μεγάλο κίνδυνο όσο στο παρελθόν.

10. Ευκολία εγκατάστασης, διαμόρφωσης, συντήρησης

Ένα από τα αγαπημένα μας πλεονεκτήματα του VoIP είναι ότι τα τηλέφωνα IP είναι απίστευτα εύκολο στην εγκατάσταση - ακόμη και για εκείνους που είναι λιγότερο τεχνικά κατανοητοί. Δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένους τεχνικούς που εκτελούν καλωδιώσεις τηλεφώνου σε όλο το γραφείο σας. Αντ 'αυτού, τα τηλέφωνα IP είναι σχεδόν plug-and-play.

Το φιλοξενούμενο λογισμικό VoIP καθιστά επίσης απίστευτα απλή την προσθήκη νέων χρηστών και μια διαδικτυακή πύλη διευκολύνει τη μετακίνηση, την προσθήκη ή την αλλαγή της διαμόρφωσης των συστημάτων σας. Όλη αυτή η απλότητα σημαίνει ότι η συντήρηση είναι απλή και σπάνια απαιτεί επαγγελματική υποστήριξη. 


11.  Επεκτασιμότητα

Υψηλής απόδοσης κλίμακα επιχειρηματικών συστημάτων με τις ανάγκες της επιχείρησης, αλλά τα παραδοσιακά συστήματα τηλεφώνων είναι πολύ πιο δύσκολο να κλιμακωθούν. Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι ένα από τα οφέλη του VoIP που υποστηρίζει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά σας, παραμένοντας παράλληλα εξαιρετικά οικονομικά.

Τα συστήματα VoIP σάς επιτρέπουν να προσθέσετε μια γραμμή καθώς προσλαμβάνετε έναν νέο υπάλληλο και εξαλείφετε τις γραμμές σε περίπτωση μείωσηε εργατικού δυναμικού. Πληρώνετε μόνο για ό, τι χρειάζεστε.

12.Εύκολη ενσωμάτωση με άλλα επιχειρηματικά συστήματα

Η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί πιθανώς διάφορα άλλα συστήματα και τεχνολογίες για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργικότητας της. Το VoIP ενσωματώνεται εύκολα με μια μεγάλη ποικιλία υφιστάμενων επιχειρηματικών συστημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνειδητοποιήσετε όλα τα οφέλη του VoIP χωρίς να απαιτείται τροποποίηση των υπαρχουσών εφαρμογών σας ή της υποδομής πληροφορικής. Για παράδειγμα, οι εξερχόμενες κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του Outlook ή άλλων συστημάτων email και οι εγγραφές πελατών μπορούν ακόμη και να προβληθούν κατά τη διάρκεια της εισερχόμενης κλήσης με τον εν λόγω πελάτη.

Επόμενα βήματα

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω λίστα, τα οφέλη των συστημάτων VoIP είναι ποίκιλα. Επιπλέον, το VoIP είναι ουσιαστικά χωρίς μειονεκτήματα. Εξελιγμένες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αγκαλιάζουν αυτήν την ισχυρή τεχνολογία και συνειδητοποιούν τα σοβαρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που παρέχει.

Εάν είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε περισσότερα από το τι μπορεί να κάνει το VoIP για την επιχειρησή σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την IQTEL. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ σήμερα!